VRATA

Steklo je prijeten material, ki vizualno poveča prostor in deluje lahkotno, zato ni presenetljivo, da ostaja stalno prisotno v vsakem domu ne zgolj v obliki okenskih stekel. Pomembna je prava izbira stekla za določene potrebe, uporabo in namen. Vse priljubljene tipe vhodnih steklenih vrat, ne glede na to, če so enojna, dvojna, francoska, itd., lahko izdelamo v različnih izvedbah (nad-svetlobe, ob-svetlobe,…).

Zaznava se porast uporabe steklenih drsnih in nihajnih vrat. Steklena vrata, ne gre zgolj za zastekljen osrednji del vrat, temveč so celotna vrata izdelana iz stekla, ki je lahko tako kot drugi izdelki poljubno okrašeno. Material, ki je na otip sicer hladen, v prostor prinaša svetlobo, toploto in občutek domačnosti. Vendar pa pri odločanju za nove steklene površine ne smemo pozabiti na varnost.

Na balkonih, terasah, v zimskih vrtovih in drugih zastekljenih bivalnih prostorih je priporočljiva uporaba izolacijskega stekla z najboljšimi termičnimi lastnostmi v kombinaciji z izolativnimi termičnimi profili, da se zagotovi dobra toplotna izolativnost prostora, medtem ko v neogrevanih prostorih takšen pristop ni nujen.

Steklena vrata so iz varnostnega kaljenega stekla izjemno visoke trdnosti. V primeru loma se steklo razpade na tisoče koščkov zaobljenih robov, ki niso nevarni za resnejše poškodbe človeka. Držaji so lahko v različnih dimenzijah in oblikah in tudi ključavnico je mogoče izvesti v nekaj variantah.

STEKLARSTVO ASM